Eelt veur de kop

een blijspel in 3 bedrijven
originele titel: Bokkesprongen, geschreven door D.J. Eggengoor, bewerkt en omgezete in het dialect door Ben ten Velde

Voor de volledigheid: Ben ten Velde heeft meerdere bewerkingen van “Bokkesprongen” gemaakt. Naast “Eelt veur de kop” is dat “Wees toch wiezer Geesie”, beide in het dialect. Deze 2 stukken heeft hij ook nog eens in het Nederlands uitgebracht, onder de titels “’t Is rot, maar ‘t mot “ en “Met de mond vol tanden”.

 

Watervrees
Watervrees

Woensdagmiddag 9, vrijdagavond 11 en zaterdagavond 12 mei 2018 spelen wij in de Pokkershutte in IJzevoorde het toneelspel
Eelt veur de kop.

 

Aanvang:
Woensdagmiddag 14:00 uur 
Vrijdag- en Zaterdagavond 19:30 uur

 

Frederik Scholten, weduwnaar zonder kinderen, wordt 70 jaar. De hele familie komt hem feliciteren. Dat zijn z’n altijd in geldnood verkerende neef Harm met zijn bijdehante vrouw Geertruida. Dan neef Lammert, die wethouder is en dat ook graag wil laten weten, met z’n onderdanige vrouw Geesie. En tenslotte zijn verzuurde schoonzus Sijbeltje. 

Als iedereen “gezellig” aan de koffie zit verschijnt er nog een vijfde gast: Edeltraut Auguste Gruber, helemaal uit Duitsland. Het blijkt een jeugdvriendin van Frederik. De familie moet niets van haar hebben, want Frederik is dan nog wel niet stokoud, ze rekenen stiekum al wel op zijn erfenis, en stel je nou eens voor dat….

 

Zoals gebruikelijk zijn kaarten niet in de voorverkoop verkrijgbaar, maar uitsluitend op de dag van de uitvoering vanaf een half uur voor aanvang, aan de kassa bij de ingang van de zaal.

 

Rolverdeling:

Frederik Scholten Arie Helmink
Sijbeltje, zijn schoonzuster Mini Bulten
Lammert Prigge, neef van Frederik Jan Bulten
Geesie Prigge Helma Eykelkamp
Harm Velzeboer, neef van Frederik Bert Reuterink
Geertruida Velzeboer Angeline Menkhorst
Edeltraut Auguste Gruber Annette van Cappellen
buurvrouw Amarens van Putten


Regie: Erik Starink
Souffleuse: Joke Konink

 

fotoalbum

Bekijk de foto's van Henk den Brok via achterhoekfoto

Achterhoekfoto

Ga terug