De biljarters

Op 14 en 17 mei 2008 speelden wij het blijspel "de biljarters", geschreven door G.M. Koek.
Deze keer, in verband met hemelvaart en pinkstervakantie niet op de eerste zaterdag in mei, maar op woensdag 14 en zaterdag 17 mei  in De Pokkershutte in IJzevoorde.

Doordat het woensdagmiddag nogal warm was kwamen er minder bezoekers dan gehoopt. Het aantal bezoekers op zaterdagavond maakte dit echter weer ruimschoots goed. De zaal zat toen helemaal vol.

KORTE INHOUD:
Theo de Zwart is een eenvoudige, hard werkende, kleine middenstander. Zijn vrouw daarentegen heeft het hoog in haar bol. Sinds ze met mevrouw Wittebol omgaat (die schatrijk is) loopt het de spuigaten uit. Ze maakt veel schulden en wil beslist dat Martijn, haar zoon, een dure studie gaat doen. Om uit de financiele problemen te komen beraamd ze een plan. Ze wil Martijn koppelen aan Roza, de foeilelijke dochter van mevrouw Wittebol. Lia, haar dochter wil koste wat het kost, dit plan verijdelen en schakelt haar vriendin in. Ook Martijn, die sinds een week een vriendin heeft, vindt het maar niks. Theo is ten rade gegaan bij zijn zwager, een broer van zijn vrouw. Die wil wel helpen, maar weet niet goed hoe. Hij krijgt altijd goeie ideeen onder het biljarten zegt hij, en neemt Theo mee naar de kroeg. Als dan ook nog de deurwaarder aan de deur komt, waarmee Lia op de vuist gaat, wat later de vader van het vriendinnetje van Martijn blijkt te zijn en Theo met z'n zwager dronken thuis komt is de chaos compleet!

Ga terug